Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Friterad kyckling i sötsur sås

En god asiatisk rätt med friterad kyckling som du blandar med en sötsur sås vid servering. Servera med ris.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g kycklingfilé

  • 1 ägg

  • 1 1/2 dl majsmjöl

  • olja till fritering

Marinad

  • Salt och peppar

  • 1 tsk sesamolja

  • ½ tsk socker

  • 2 msk soja

Sås

  • 4 msk ketchup

  • 4 msk äppelcidervinäger

  • 4 msk socker

  • 2 msk soja

Grönsaker

  • 1 lök

  • 2 vitlöksklyftorna

  • 2 tomater

  • 1 liten burk ananas

  • 1 grön paprika

Servering:

  • Ris

  • Salladslök eller gräslök

  • Sesamfrön

Förberedelser:

  1. Skär köttet i ca 2 ca bitar och lägg i en skål.

  2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda ihop med kycklingen. Låt stå ca 30 minuter.

  3. Tillsätt ägget och rör runt.

  4. Blanda i majsmjölet och se till att alla bitarna är täckta av mjölet.

  5. Skär grönsakerna i bitar.

  6. Blanda ingredienserna till såsen.

See this content in the original post

Gör så här:

7. Värm oljan i en kastrull. Fritera kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper.

8. Värm 1 tsk olja i en wokpanna och woka grönsakerna.

9. Tillsätt såsen och låt koka upp.

10. Det sista du gör är att tillsätta den friterade kycklingen, rör runt så den blandar sig med såsen.

11. Strössla över sesamfrön och salladslök eller gräslök och servera med ris.

See this content in the original post