Friterad kyckling i sötsur sås
En god asiatisk rätt med friterad kyckling som du blandar med en sötsur sås vid servering. Servera med ris.
Ingredienser: 4 portioner
500 g kycklingfilé
1 ägg
1 1/2 dl majsmjöl
olja till fritering
Marinad
Salt och peppar
1 tsk sesamolja
½ tsk socker
2 msk soja
Sås
4 msk ketchup
4 msk äppelcidervinäger
4 msk socker
2 msk soja
Grönsaker
1 lök
2 vitlöksklyftorna
2 tomater
1 liten burk ananas
1 grön paprika
Servering:
Ris
Salladslök eller gräslök
Sesamfrön
Förberedelser:
Skär köttet i ca 2 ca bitar och lägg i en skål.
Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda ihop med kycklingen. Låt stå ca 30 minuter.
Tillsätt ägget och rör runt.
Blanda i majsmjölet och se till att alla bitarna är täckta av mjölet.
Skär grönsakerna i bitar.
Blanda ingredienserna till såsen.
Gör så här:
7. Värm oljan i en kastrull. Fritera kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper.
8. Värm 1 tsk olja i en wokpanna och woka grönsakerna.
9. Tillsätt såsen och låt koka upp.
10. Det sista du gör är att tillsätta den friterade kycklingen, rör runt så den blandar sig med såsen.
11. Strössla över sesamfrön och salladslök eller gräslök och servera med ris.