Sweet and sticky biff
Helt galet god blev den här mongoliska biffen. Krispiga friterade köttstrimlor i en söt och klibbig sås. Servera med ris och en sallad.
Ingredienser
600 g ryggbiff
1,5 dl potatismjöl
Marinad till biffen
1 liten lök
2 klyftor vitlök
4-5 tunt skivad ingefära
1 msk ljus soja
Sweet and Sticky sås
1,5 dl honung
0,5 dl ljus soja
1 dl vatten
1 msk hoisinsås
1/2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Redning
5 tsk vetemjöl
6 tsk vatten
Garnering
1-2 salladslökar
Rostade sesamfrön
Gör så här:
Marinera biffen
Skär biffen i strimlor och lägg i en skål.
Lägg soja, lök, vitlök och ingefära i en hög skål. Mixa till en tjock sås med stavmixer.
Blanda såsen med biffen ordentligt och låt stå och marinera minst 20 minuter.
Fritera biffen
Ta hälften av potatismjölet och rulla biffstrimlorna så de blir täckta runtom. Låt stå 10 minuter.
Under tiden värmer du oljan till 190 grader i en fritös eller kastrull.
Rulla biffstrimlorna en gång till i resterande potatismjöl.
Fritera några strimlor i taget i oljan i ca 1-2 minuter. Lägg över på en tallrik med hushållspapper att suga upp oljan.
När alla är friterade så gör en andra fritering i 1 minut till.
Sweet & Sticky Sås
Ta en kastrull och häll i alla ingredienser förutom redningen.
Rör om och låt koka upp.
Gör en redning av mjöl och vatten och tillsätt i såsen under omrörning. Låt koka tills såsen tjocknar och stäng av plattan.
Tillsätt biffen i såsen och blanda runt ordentlig. Toppa med salladslök och sesamfrön.
Servera omedelbart tillsammans med ris och grönsaker.