Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Sweet and sticky biff

Helt galet god blev den här mongoliska biffen. Krispiga friterade köttstrimlor i en söt och klibbig sås. Servera med ris och en sallad.

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff

  • 1,5 dl potatismjöl

Marinad till biffen

  • 1 liten lök

  • 2 klyftor vitlök

  • 4-5 tunt skivad ingefära

  • 1 msk ljus soja 

Sweet and Sticky sås

  • 1,5 dl honung

  • 0,5 dl ljus soja

  • 1 dl vatten

  • 1 msk hoisinsås

  • 1/2 msk risvinäger

  • 1 msk sesamolja

Redning

  • 5 tsk vetemjöl

  • 6 tsk vatten

Garnering

  • 1-2 salladslökar

  • Rostade sesamfrön

See this content in the original post

Gör så här:

Marinera biffen

  1. Skär biffen i strimlor och lägg i en skål.

  • Lägg soja, lök, vitlök och ingefära i en hög skål. Mixa till en tjock sås med stavmixer.

  • Blanda såsen med biffen ordentligt och låt stå och marinera minst 20 minuter.

Fritera biffen

  • Ta hälften av potatismjölet och rulla biffstrimlorna så de blir täckta runtom. Låt stå 10 minuter.

  • Under tiden värmer du oljan till 190 grader i en fritös eller kastrull.

  • Rulla biffstrimlorna en gång till i resterande potatismjöl.

  • Fritera några strimlor i taget i oljan i ca 1-2 minuter. Lägg över på en tallrik med hushållspapper att suga upp oljan.

  • När alla är friterade så gör en andra fritering i 1 minut till.

Sweet & Sticky Sås

  • Ta en kastrull och häll i alla ingredienser förutom redningen.

  • Rör om och låt koka upp.

  • Gör en redning av mjöl och vatten och tillsätt i såsen under omrörning. Låt koka tills såsen tjocknar och stäng av plattan.

  • Tillsätt biffen i såsen och blanda runt ordentlig. Toppa med salladslök och sesamfrön.

  • Servera omedelbart tillsammans med ris och grönsaker.

See this content in the original post