Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Citronrutor med marängtäcke

Här har ni recept på syrliga citronrutor med ett frasigt marängtäcke ovanpå. De bakas i långpanna då det är så smidigt att skära i så stora rutor du vill ha!

Ingredienser: 24-32 bitar beroende på hur stora du vill ha

  • 250 g rumsvarmt smör

  • 3 dl strösocker

  • 3 st ägg

  • 3 st äggulor

  • skalet från 1 citron

  • 0.5 dl citronsaft

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • Maräng:

  • 3 st äggvitor

  • 1.5 dl strösocker

  • Garnering:

  • Citronskal

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa smör och socker med elvisp.

  3. Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

  5. Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.

  6. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng Bred marängen över smeten.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

  8. Garnera med citronskal

See this content in the original post