Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria saftiga muffins av ris-och mandelmjöl fyllda med äppelbitar, stekta i smör, socker och kanel.

Ingredienser: ca 12 st

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl strösocker

  • 1 msk fiberhusk

  • 1 dl rismjöl

  • ½ dl majsstärkelse

  • ½ dl mandelmjöl

  • 75 g smält smör

  • 2 ägg

  • 2 äpplen

  • 1 tsk kanel

  • 2 tsk strösocker

  • 2 msk smör

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och ställ ut muffinsformar på en plåt.

  2. Skala och tärna äpplena. Strö socker och kanel över bitarna och stek dom i smör. Inte för mjuka bara utan de ska fortfarande vara lite fasta. Ställ åt sidan.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet.

  4. Fördela smeten i formarna.

  5. Fördela äppelbitarna över smeten och tryck till lite lätt.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de får fin färg.

  7. Pudra över lite florsocker vid servering.

See this content in the original post