efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria saftiga muffins av ris-och mandelmjöl fyllda med äppelbitar, stekta i smör, socker och kanel.

Ingredienser: ca 12 st

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl strösocker

  • 1 msk fiberhusk

  • 1 dl rismjöl

  • ½ dl majsstärkelse

  • ½ dl mandelmjöl

  • 75 g smält smör

  • 2 ägg

  • 2 äpplen

  • 1 tsk kanel

  • 2 tsk strösocker

  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och ställ ut muffinsformar på en plåt.

  2. Skala och tärna äpplena. Strö socker och kanel över bitarna och stek dom i smör. Inte för mjuka bara utan de ska fortfarande vara lite fasta. Ställ åt sidan.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet.

  4. Fördela smeten i formarna.

  5. Fördela äppelbitarna över smeten och tryck till lite lätt.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de får fin färg.

  7. Pudra över lite florsocker vid servering.

Hallonrutor i långpanna

Hallonrutor i långpanna

Äppelmuffins med crumble

Äppelmuffins med crumble