Melon och jordgubbar i citronmarinad serveras med kvargfluff
Frukt upplagt snyggt på en tallrik, syrlig dressing och lite fluffig kvarg till. Lite nyttigare efterrätt, vansinnigt gott och enkelt att göra.
Ingredienser: 4 portioner
500 g vattenmelon
400 g honungsmelon
½ liter jordgubbar
1 msk honung
½ dl hackad färsk mynta
2 msk citronsaft
Kvargfluff:
1 äggvita
300 g kvarg med smak
Gör så här:
1. Skala och kärna ur melonerna. Skär dem i stora kuber.
2. Rensa och dela jordgubbarna på hälften.
3. Lägg upp melon och jordgubbar på ett fat.
4. Rör ihop honung, mynta och citronsaft.
5. Ringla marinaden över melonen och jordgubbarna.
6. Vispa en äggvita fluffigt.
7. Vänd i kvarg. Jag tog med vaniljsmak.
8. Servera! Mumsfilibaba!