efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Hallonrutor i långpanna

Hallonrutor i långpanna

Lättbakade hallonrutor som du gör i långpanna och skär i rutor när den har svalnat. Smöret hyvlar du över smeten, strör på lite pärlsocker och skjuts in ugnen. Snabbt, enkelt och jättegott. Hallonen kan du byta ut mot andra bär om du vill.

Ingredienser: ca 35 st

  • 5 ägg

  • 4 1/2 dl strösocker

  • 5 3/4 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 3 dl hallon, färska eller frysta

  • ca 250 g smör eller margarin (kallt)

  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten och rör om försiktigt.

  3. Bred ut smeten i en stor form med bakplåtspapper ca 30x40 cm.

  4. Fördela hallonen ovanpå smeten.

  5. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel så det täcker ytan. Strö över pärlsocker.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor.

  7. Pudra över florsocker vid servering.

Surdegsbröd med frukt och nötter

Surdegsbröd med frukt och nötter

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria äppelmuffins