Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hallonrutor i långpanna

Lättbakade hallonrutor som du gör i långpanna och skär i rutor när den har svalnat. Smöret hyvlar du över smeten, strör på lite pärlsocker och skjuts in ugnen. Snabbt, enkelt och jättegott. Hallonen kan du byta ut mot andra bär om du vill.

Ingredienser: ca 35 st

  • 5 ägg

  • 4 1/2 dl strösocker

  • 5 3/4 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 3 dl hallon, färska eller frysta

  • ca 250 g smör eller margarin (kallt)

  • Pärlsocker

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten och rör om försiktigt.

  3. Bred ut smeten i en stor form med bakplåtspapper ca 30x40 cm.

  4. Fördela hallonen ovanpå smeten.

  5. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel så det täcker ytan. Strö över pärlsocker.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor.

  7. Pudra över florsocker vid servering.

See this content in the original post