Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pitabröd

Pitabröd är så gott. När man gräddar dem blåser de upp sig. Gör man sedan ett litet snitt i dem kan man fylla med bland annat carnitas, falafel, tacofärs eller grönsaker. Det här receptet räcker till 8 bröd.

Du behöver

  • 25 g jäst

  • 5 dl vatten

  • 1,5 tsk salt

  • 1 msk honung

  • 2 msk olivolja

  • 13 dl vetemjöl

See this content in the original post

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp.

  2. Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig).

  3. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.

  4. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor.

  5. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Gott till falafel eller carnitas.

See this content in the original post