efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pitabröd

Pitabröd

Pitabröd är så gott. När man gräddar dem blåser de upp sig. Gör man sedan ett litet snitt i dem kan man fylla med bland annat carnitas, falafel, tacofärs eller grönsaker. Det här receptet räcker till 8 bröd.

Du behöver

  • 25 g jäst

  • 5 dl vatten

  • 1,5 tsk salt

  • 1 msk honung

  • 2 msk olivolja

  • 13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp.

  2. Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig).

  3. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.

  4. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor.

  5. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Gott till falafel eller carnitas.

IMG_20200209_141157.jpg
Ett fantastiskt bröd

Ett fantastiskt bröd

Frallor

Frallor