Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter

Pannacotta finns ju i oändligt många olika smaker och den här med smak av salted caramel och toppad med kanderade hasselnötter är en riktig fullträff!

Ingredienser: 4 små dessertglas

  • 2,5 dl vispgrädde

  • 3/4 dl karamelliserad mjölk

  • 1/2 dl gelesocker multi

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 msk vatten

  • 1/2 dl hasselnötter, grovhackade

  • Flingsalt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hetta upp mjölken i en kastrull. Precis når den börjar koka rör du i den karamelliserade mjölken.

  2. Tillsätt gelesockret och låt koka någon minut. Ha i en nypa flingsalt och häll sedan upp i små dessertglas.

  3. Ställ in i kylen i ett par timmar.

  4. Smält strösocker ihop med vattnet i en kastrull. Tillsätt de grovhackade nötterna, rör om och häll upp på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt.

  5. Låt svalna innan du bryter de kanderade nötterna i bitar och toppar pannacottan med. Jag ställde en chokladbit i också vid servering.

See this content in the original post