efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter

Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter

Pannacotta finns ju i oändligt många olika smaker och den här med smak av salted caramel och toppad med kanderade hasselnötter är en riktig fullträff!

Ingredienser: 4 små dessertglas

  • 2,5 dl vispgrädde

  • 3/4 dl karamelliserad mjölk

  • 1/2 dl gelesocker multi

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 msk vatten

  • 1/2 dl hasselnötter, grovhackade

  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Hetta upp mjölken i en kastrull. Precis når den börjar koka rör du i den karamelliserade mjölken.

  2. Tillsätt gelesockret och låt koka någon minut. Ha i en nypa flingsalt och häll sedan upp i små dessertglas.

  3. Ställ in i kylen i ett par timmar.

  4. Smält strösocker ihop med vattnet i en kastrull. Tillsätt de grovhackade nötterna, rör om och häll upp på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt.

  5. Låt svalna innan du bryter de kanderade nötterna i bitar och toppar pannacottan med. Jag ställde en chokladbit i också vid servering.

Champagnemousse med smak av apelsin

Champagnemousse med smak av apelsin

Kärleksplanka

Kärleksplanka