efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Champagnemousse med smak av apelsin

Champagnemousse med smak av apelsin

En riktigt lyxig och god dessert att bjuda på vid festliga bjudningar. Jag gjorde den till nyår och den var jättegod. Vill du lyxa till det lite extra så doppa glaskanten i äggvita och sen i guldpulver eller strösocker.

Ingredienser: 4 portioner

  • 2 gelatinblad

  • 1/2 dl apelsinsaft

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 äggula, spara äggvitan till kanten.

  • 3/4 dl florsocker

  • 1/2 dl champagne eller mousserande vin

Garnering:

  • Apelsin

  • Mörk choklad

Gör så här:

  1. Doppa kanten på glasen i äggvita och sedan i guldpulver eller strösocker.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Hetta upp apelsinsaften och lägg i urkramade gelantinblad, rör om tills allt är löst. Låt svalna till simmig konsistens.

  3. Vispa grädden fluffig. Vispa äggula och socker lätt och blanda ner i grädden.

  4. Häll champagnen i gelantinlösningen. Tillsätt gräddvispet under försiktig omrörning.

  5. Häll moussen i glasen. Ställ in i kyl att stelna i ett par timmar.

  6. Smält chokladen och ringla ut cirklar på ett bakplåtspapper. Låt stelna innan du garnerar moussen med chokladcirklarna och apelsinskivor.

Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter

Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter