Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fiskgryta i kokosmjölk

En kryddig fiskgryta i kokosmjölk där jag brukar mixa en pasta av kryddor, lök, ingefära, chili och vitlök först. Mycket gott och smakrikt!

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g fiskfilé, tex torsk

  • Salt och peppar

  • 1 tsk senapsfrön

  • 2 tsk smör

  • 1 burk kokosmjölk

  • 1-2 lime

  • 1 tsk honung

    Kryddpastan

  • 2 tsk gurkmeja

  • 2 tsk koriander

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 gul lök

  • 1 röd chili

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 cm bit ingefära

  • 1/2 kruka koriander

  • Lite vatten till lagom konsistens

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till kryddpastan i en mixer. Tillsätt 1 matsked vatten i taget till lagom konsistens.

  2. Skär fisken i mindre bitar och salta och peppra.

  3. Rosta senapsfröna i en gryta först tills de börjar poppa. Tillsätt smör och kryddpastan. Låt det fräsa i smöret någon minut under tiden du rör om.

  4. Häll i kokosmjölken och låt koka under lock ca 5 minuter.

  5. Tillsätt saften från 1-2 lime och honung. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

  6. Tillsätt fisken och låt den sjuda ca 3-4 minuter tills den är klar.

  7. Toppa med koriander och chili och servera med ris och kokt broccoli.

See this content in the original post