Fiskgryta i kokosmjölk
En kryddig fiskgryta i kokosmjölk där jag brukar mixa en pasta av kryddor, lök, ingefära, chili och vitlök först. Mycket gott och smakrikt!
Ingredienser: 4 portioner
600 g fiskfilé, tex torsk
Salt och peppar
1 tsk senapsfrön
2 tsk smör
1 burk kokosmjölk
1-2 lime
1 tsk honung
Kryddpastan
2 tsk gurkmeja
2 tsk koriander
1/2 tsk salt
1/2 gul lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
3 cm bit ingefära
1/2 kruka koriander
Lite vatten till lagom konsistens
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till kryddpastan i en mixer. Tillsätt 1 matsked vatten i taget till lagom konsistens.
Skär fisken i mindre bitar och salta och peppra.
Rosta senapsfröna i en gryta först tills de börjar poppa. Tillsätt smör och kryddpastan. Låt det fräsa i smöret någon minut under tiden du rör om.
Häll i kokosmjölken och låt koka under lock ca 5 minuter.
Tillsätt saften från 1-2 lime och honung. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Tillsätt fisken och låt den sjuda ca 3-4 minuter tills den är klar.
Toppa med koriander och chili och servera med ris och kokt broccoli.