efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Laxburgare med en krämig räk & äppelsallad

Laxburgare med en krämig räk & äppelsallad

Varför inte variera den klassiska hamburgaren och prova den här laxburgaren med en krämig räk & äppelsallad. Supergott! De är lite svårare att forma då färsen blir ganska lös men fick till formen och strödde även lite sesamfrön ovanpå.

Ingredienser:

  • 500 g laxfilé, delad i mindre bitar

  • 1 vitlöksklyfta, delad i mindre bitar

  • 1/2 tsk ingefära

  • 1 krm chilipulver

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • 1 msk limejuice

  • 2 msk potatismjöl

  • 1 ägg

  • Sesamfrön

  • Smör och rapsolja att steka i

  • 4 hamburgerbröd

  • Sallad

  • Tomat

Räk &äppelsallad:

  • 100 g skalade räkor

  • 1/4 äpple

  • 2 msk créme fraiche

  • 2 msk majonnäs

  • 1 msk dill

  • 1 tsk citronsaft

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela räkorna i mindre bitar och finhacka äpplet. Blanda majonnäs, créme fraiche, dill, citronsaft, salt och peppar. Rör ner räkorna och äpplet.

  2. Mixa lax, vitlök, kryddor, limejuice, potatismjöl och ägg i en matberedare till en lös färs.

  3. Forma 4 bollar av färsen som du rullar i sesamfrön. Platta till bollarna och lägg kallt i kylen en stund. Under tiden gjorde jag potatisklyftor i ugnen som jag serverade till.

  4. Stek burgarna på båda sidorna i smör och olja tills de får fin färg ca 2-3 minuter på varje sida.

  5. Kör gärna hamburgerbröden i brödrosten en liten stund så de får yta. Lägg räk &äppelsalladen i botten, sallad, laxburgaren och tomat.

  6. Servera gärna med potatisklyftor!

IMG_3298.jpeg
IMG_3302.jpeg
IMG_3301.jpeg
Fylld rödspätta med champinjoncrème

Fylld rödspätta med champinjoncrème

Fiskgryta i kokosmjölk

Fiskgryta i kokosmjölk