Hemgjorda fiskpinnar
Hemgjorda fiskpinnar med en touch av curry! Dom är så himla goda alldeles nystekta, frasiga med kokt potatis och en kall dillsås.
Ingredienser: 3 personer
400 g torskfilé,fryst
1 ägg, uppvispade
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
Skär det halvtinade torskpaketet i lagom tjocka skivor.
Blanda mjöl, curry, salt och vitpeppar i en djup tallrik.
Vispa upp ägget i en annan djup tallrik.
Häll ströbrödet i en tredje tallrik.
Vänd varje torskbit i mjölblandningen, sen i ägget och sist i ströbrödet.
Stek i rikligt med smör runt om tills de får fin färg och är klara inuti.
Servera med kokt potatis, kall dillsås och kokta grönsaker.