efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Marinerad lax med asiatiska smaker

Marinerad lax med asiatiska smaker

Passa på att köpa en hel laxsida när de har i affären. Så god och saftig blir den när den får ligga i den här asiatiska marinaden en stund innan du ugnsbakar den. Jag brukar lägga den i marinaden på morgonen så den får marinera över dagen, men har du bråttom så låt den ligga i en halvtimme i alla fall.

Ingredienser: 8 portioner

  • 1 laxsida

Marinad:

  • 2 dl soja

  • 1 msk sesamolja

  • 1 dl sirap

  • 3 msk riven färsk ingefära

  • 3 vitlöksklyftor, pressade

  • 1 röd chili, finhackad

Topping:

  • Sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll i en stor påse och lägg laxen i. Låt marinera minst 1 halvtimme men gärna över dagen.

  2. Sätt ugnen på 150°.

  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön så de täcker ovansidan på laxen.

  4. Ugnsbaka laxen mitt i ugnen ca 25 minuter, innertemperatur 55°.

  5. Ringla över marinaden och servera med ris och mangosalsa.

Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar

Asiatisk lax

Asiatisk lax