Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hemgjorda fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar med en touch av curry! Dom är så himla goda alldeles nystekta, frasiga med kokt potatis och en kall dillsås.

Ingredienser: 3 personer

  • 400 g torskfilé,fryst

  • 1 ägg, uppvispade

  • 1 dl ströbröd

  • 1 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk curry

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm vitpeppar

  • Smör att steka i

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär det halvtinade torskpaketet i lagom tjocka skivor.

  2. Blanda mjöl, curry, salt och vitpeppar i en djup tallrik.

  3. Vispa upp ägget i en annan djup tallrik.

  4. Häll ströbrödet i en tredje tallrik.

  5. Vänd varje torskbit i mjölblandningen, sen i ägget och sist i ströbrödet.

  6. Stek i rikligt med smör runt om tills de får fin färg och är klara inuti.

  7. Servera med kokt potatis, kall dillsås och kokta grönsaker.

See this content in the original post