Laxburgare med en krämig räk & äppelsallad
Varför inte variera den klassiska hamburgaren och prova den här laxburgaren med en krämig räk & äppelsallad. Supergott! De är lite svårare att forma då färsen blir ganska lös men fick till formen och strödde även lite sesamfrön ovanpå.
Ingredienser:
500 g laxfilé, delad i mindre bitar
1 vitlöksklyfta, delad i mindre bitar
1/2 tsk ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk limejuice
2 msk potatismjöl
1 ägg
Sesamfrön
Smör och rapsolja att steka i
4 hamburgerbröd
Sallad
Tomat
Räk &äppelsallad:
100 g skalade räkor
1/4 äpple
2 msk créme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk dill
1 tsk citronsaft
Salt och peppar
Gör så här:
Dela räkorna i mindre bitar och finhacka äpplet. Blanda majonnäs, créme fraiche, dill, citronsaft, salt och peppar. Rör ner räkorna och äpplet.
Mixa lax, vitlök, kryddor, limejuice, potatismjöl och ägg i en matberedare till en lös färs.
Forma 4 bollar av färsen som du rullar i sesamfrön. Platta till bollarna och lägg kallt i kylen en stund. Under tiden gjorde jag potatisklyftor i ugnen som jag serverade till.
Stek burgarna på båda sidorna i smör och olja tills de får fin färg ca 2-3 minuter på varje sida.
Kör gärna hamburgerbröden i brödrosten en liten stund så de får yta. Lägg räk &äppelsalladen i botten, sallad, laxburgaren och tomat.
Servera gärna med potatisklyftor!