Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Laxburgare med en krämig räk & äppelsallad

Varför inte variera den klassiska hamburgaren och prova den här laxburgaren med en krämig räk & äppelsallad. Supergott! De är lite svårare att forma då färsen blir ganska lös men fick till formen och strödde även lite sesamfrön ovanpå.

Ingredienser:

  • 500 g laxfilé, delad i mindre bitar

  • 1 vitlöksklyfta, delad i mindre bitar

  • 1/2 tsk ingefära

  • 1 krm chilipulver

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • 1 msk limejuice

  • 2 msk potatismjöl

  • 1 ägg

  • Sesamfrön

  • Smör och rapsolja att steka i

  • 4 hamburgerbröd

  • Sallad

  • Tomat

Räk &äppelsallad:

  • 100 g skalade räkor

  • 1/4 äpple

  • 2 msk créme fraiche

  • 2 msk majonnäs

  • 1 msk dill

  • 1 tsk citronsaft

  • Salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Dela räkorna i mindre bitar och finhacka äpplet. Blanda majonnäs, créme fraiche, dill, citronsaft, salt och peppar. Rör ner räkorna och äpplet.

  2. Mixa lax, vitlök, kryddor, limejuice, potatismjöl och ägg i en matberedare till en lös färs.

  3. Forma 4 bollar av färsen som du rullar i sesamfrön. Platta till bollarna och lägg kallt i kylen en stund. Under tiden gjorde jag potatisklyftor i ugnen som jag serverade till.

  4. Stek burgarna på båda sidorna i smör och olja tills de får fin färg ca 2-3 minuter på varje sida.

  5. Kör gärna hamburgerbröden i brödrosten en liten stund så de får yta. Lägg räk &äppelsalladen i botten, sallad, laxburgaren och tomat.

  6. Servera gärna med potatisklyftor!

See this content in the original post