Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Marinerad lax med asiatiska smaker

Passa på att köpa en hel laxsida när de har i affären. Så god och saftig blir den när den får ligga i den här asiatiska marinaden en stund innan du ugnsbakar den. Jag brukar lägga den i marinaden på morgonen så den får marinera över dagen, men har du bråttom så låt den ligga i en halvtimme i alla fall.

Ingredienser: 8 portioner

  • 1 laxsida

Marinad:

  • 2 dl soja

  • 1 msk sesamolja

  • 1 dl sirap

  • 3 msk riven färsk ingefära

  • 3 vitlöksklyftor, pressade

  • 1 röd chili, finhackad

Topping:

  • Sesamfrön

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll i en stor påse och lägg laxen i. Låt marinera minst 1 halvtimme men gärna över dagen.

  2. Sätt ugnen på 150°.

  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön så de täcker ovansidan på laxen.

  4. Ugnsbaka laxen mitt i ugnen ca 25 minuter, innertemperatur 55°.

  5. Ringla över marinaden och servera med ris och mangosalsa.

See this content in the original post