Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Huevos Rancheros

Huevos rancheros är en mexikansk rätt som ofta serveras som frukost. Avokado, salsa, bönor och ägg och så lite hetta på det! Servera i små stekta tortillabröd. Perfekt!

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 ägg

  • riven ost

  • 1 tomat

  • koriander

Bönröra

  • 1 fpk svarta bönor

  • 1 vitlöksklyfta 

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk koriander  

  • 1 dl vatten

  • Salt och peppar

Tomatsalsa

  • 3 tomater

  •  2 salladslökar 

  • 3 msk koriander, hackad  

  • 1 krm chiliflakes 

  • Salt och peppar

Avocadoröra

  • 1/2 chili, urkärnad

  • 1/2 tomat

  • 2 avokado

  • 2 tsk färskpressad limesaft

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk olivolja

  • hackad koriander efter smak

  • svartpeppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Bönröra: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja på medelvärme med spiskummin och koriander tills den är mjuk.

  2. Tillsätt bönorna och fräs dem hastigt samtidigt som de mosas lätt med en gaffel. Häll över vattnet och rör om så det blir lite såsigt. Krydda med salt.

  3. Salsa: Mixa alla ingredienser till salsan i en matberedare.

  4. Guacemole: Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. Rör runt. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan.

  5. Värm bröden i en torr stekpanna ca 2 min. Stek äggen och krydda med salt.

  6. Fördela bönröran på bröden. Lägg på ost, salsan, ägg och guacamolen och toppa med tomat och koriander. Servera!

See this content in the original post