Huevos Rancheros
Huevos rancheros är en mexikansk rätt som ofta serveras som frukost. Avokado, salsa, bönor och ägg och så lite hetta på det! Servera i små stekta tortillabröd. Perfekt!
Ingredienser: 4 portioner
4 ägg
riven ost
1 tomat
koriander
Bönröra
1 fpk svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 dl vatten
Salt och peppar
Tomatsalsa
3 tomater
2 salladslökar
3 msk koriander, hackad
1 krm chiliflakes
Salt och peppar
Avocadoröra
1/2 chili, urkärnad
1/2 tomat
2 avokado
2 tsk färskpressad limesaft
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
hackad koriander efter smak
svartpeppar
Gör så här:
Bönröra: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja på medelvärme med spiskummin och koriander tills den är mjuk.
Tillsätt bönorna och fräs dem hastigt samtidigt som de mosas lätt med en gaffel. Häll över vattnet och rör om så det blir lite såsigt. Krydda med salt.
Salsa: Mixa alla ingredienser till salsan i en matberedare.
Guacemole: Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. Rör runt. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan.
Värm bröden i en torr stekpanna ca 2 min. Stek äggen och krydda med salt.
Fördela bönröran på bröden. Lägg på ost, salsan, ägg och guacamolen och toppa med tomat och koriander. Servera!