Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Shakshuka

En tomat och chiligryta med pocherade ägg som passar perfekt till helgens långfrukost. Servera på rostat bröd och njut!

Ingredienser: 4 personer

  • 1 gul lök

  • 3-4 vitlöksklyftor

  • olivolja och smör att steka i

  • 400 tomater på burk

  • 4 ägg

  • 1/2 grön peppar

  • Salt och peppar

  • Chiliflakes

  • Basilika

  • 1/2 pkt fetaost

See this content in the original post

Gör så här

  1. Skala och tärna gul lök och vitlök och stek i olivolja och smör i en kastrull på låg värme i 10-15 minuter. Rör runt lite då och då.

  2. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av, salta eller peppra mer om det behövs.

  3. När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Strö över chilin och sätt på lock och låt koka tills äggen är klara.

  4. Smula i fetaosten på slutet så den blir lite varm.

  5. Garnera med basilika och servera på rostat bröd!

See this content in the original post