efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Shakshuka

Shakshuka

En tomat och chiligryta med pocherade ägg som passar perfekt till helgens långfrukost. Servera på rostat bröd och njut!

Ingredienser: 4 personer

  • 1 gul lök

  • 3-4 vitlöksklyftor

  • olivolja och smör att steka i

  • 400 tomater på burk

  • 4 ägg

  • 1/2 grön peppar

  • Salt och peppar

  • Chiliflakes

  • Basilika

  • 1/2 pkt fetaost

Gör så här

  1. Skala och tärna gul lök och vitlök och stek i olivolja och smör i en kastrull på låg värme i 10-15 minuter. Rör runt lite då och då.

  2. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 15 minuter. Smaka av, salta eller peppra mer om det behövs.

  3. När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Strö över chilin och sätt på lock och låt koka tills äggen är klara.

  4. Smula i fetaosten på slutet så den blir lite varm.

  5. Garnera med basilika och servera på rostat bröd!

processed_IMG_20200405_081853-01.jpeg
processed_IMG_20200405_084753-01.jpeg
Äggmuffins

Äggmuffins

Bananpannkaka

Bananpannkaka