Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Erikas chokladmedaljonger

Chokladmedaljonger med smak av mandelmassa och nougat, doppad i choklad och toppad med en mandel eller jordnöt. En god liten mumsbit till julens gottebord!

Ingredienser:

  • 125 g mandelmasssa

  • 25 g nougat

  • 100 g mörk choklad

  • Mandlar eller jordnötter till garnering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Kavla mandelmassan till en tunn kaka.

  2. Smält nougaten i micron försiktigt eller över vattenbad. Pensla den smälta nougaten över mandelmassan.

  3. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg i kylen ca 15 minuter så nougaten får stelna.

  4. Skär rullen i skivor till runda medaljonger.

  5. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad. Doppa ovansidan av medaljongerna i chokladen. Dekorera med en mandel eller jordnöt på varje medaljong. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen att stelna..

See this content in the original post