efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Erikas chokladmedaljonger

Erikas chokladmedaljonger

Chokladmedaljonger med smak av mandelmassa och nougat, doppad i choklad och toppad med en mandel eller jordnöt. En god liten mumsbit till julens gottebord!

Ingredienser:

  • 125 g mandelmasssa

  • 25 g nougat

  • 100 g mörk choklad

  • Mandlar eller jordnötter till garnering

Gör så här:

  1. Kavla mandelmassan till en tunn kaka.

  2. Smält nougaten i micron försiktigt eller över vattenbad. Pensla den smälta nougaten över mandelmassan.

  3. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg i kylen ca 15 minuter så nougaten får stelna.

  4. Skär rullen i skivor till runda medaljonger.

  5. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad. Doppa ovansidan av medaljongerna i chokladen. Dekorera med en mandel eller jordnöt på varje medaljong. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen att stelna..

IMG_2815.jpeg
IMG_2816.jpeg
IMG_2817.jpeg
IMG_2839.jpeg
IMG_2841.jpeg
Kokoscrisp

Kokoscrisp

Trillingnöt med nougat

Trillingnöt med nougat