efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Trillingnöt med nougat

Trillingnöt med nougat

Trillingnöten var ju mannens favorit i Alladinasken innan den togs bort. I år gör jag egna trillingnötter med smak av nougat så får vi se om han blir glad!

Ingredienser:

  • 150 g hasselnötter

  • 150 g nougat

  • 150 g mjölkchoklad

  • (25 g vit choklad till garnering om man vill)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och rosta hasselnötterna i ca 10 minuter. De får inte bli brända. Gnugga bort skalet med en handduk.

  2. Smält nougaten försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)

  3. Häll i nötterna i nougaten och blanda runt ordentligt. Lyft upp dom 3 och 3 och lägg på bakplåtspapper. Ställ i kyl och låt stelna.

  4. Smält mjölkchokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)

  5. Doppa trillingnötterna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  6. Smält den vita chokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad) och ringla över trillingnötterna, eller hoppa det momentet och servera som de är. Lika goda ändå!

IMG_2843.jpeg
IMG_2845.jpeg
Erikas chokladmedaljonger

Erikas chokladmedaljonger

Rocky road

Rocky road