Trillingnöt med nougat
Trillingnöten var ju mannens favorit i Alladinasken innan den togs bort. I år gör jag egna trillingnötter med smak av nougat så får vi se om han blir glad!
Ingredienser:
150 g hasselnötter
150 g nougat
150 g mjölkchoklad
(25 g vit choklad till garnering om man vill)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° och rosta hasselnötterna i ca 10 minuter. De får inte bli brända. Gnugga bort skalet med en handduk.
Smält nougaten försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)
Häll i nötterna i nougaten och blanda runt ordentligt. Lyft upp dom 3 och 3 och lägg på bakplåtspapper. Ställ i kyl och låt stelna.
Smält mjölkchokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)
Doppa trillingnötterna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
Smält den vita chokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad) och ringla över trillingnötterna, eller hoppa det momentet och servera som de är. Lika goda ändå!