Glutenfria lemoncurdkakor
Glutenfria lemoncurdkakor som är enkla att göra att smakar ljuvligt gott med den söta och syrliga kombinationen.
Ingredienser: ca 24 st
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
150 g smör eller margarin
1 dl lemoncurd, recept finns här annars finns det färdig att köpa i affären
Florsocker att pudra över vid servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Placera 24 småformar på en plåt.
Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.
Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg.
Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar och placera dem i små pappersformar.
Tryck med fingret en fördjupning i varje boll. Klicka ner lemoncurden med hjälp av en sked.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Pudra över lite florsocker vid servering.