efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Glutenfria lemoncurdkakor

Glutenfria lemoncurdkakor

Glutenfria lemoncurdkakor som är enkla att göra att smakar ljuvligt gott med den söta och syrliga kombinationen. 

Ingredienser: ca 24 st

  • 3 dl mandelmjöl

  • 1 dl majsmjöl

  • 2 dl rismjöl

  • 1 dl strösocker

  • 1½ tsk vaniljsocker

  • 1 tsk fiberhusk

  • 150 g smör eller margarin

  • 1 dl lemoncurd, recept finns här annars finns det färdig att köpa i affären

  • Florsocker att pudra över vid servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Placera 24 småformar på en plåt.

  2. Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.

  3. Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg.

  4. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar och placera dem i små pappersformar.

  5. Tryck med fingret en fördjupning i varje boll. Klicka ner lemoncurden med hjälp av en sked.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  7. Pudra över lite florsocker vid servering.

Adjustments.jpeg
Citronkakor

Citronkakor

Lemoncurdkakor

Lemoncurdkakor