Citronkakor
Jag är galen i allt som smakar citron så de här underbart syrliga smörkakorna med mycket citronsmak passar mig ypperligt. De är rullade i mycket florsocker innan de åker in i ugnen.
Ingredienser: ca 30 kakor beroende på hur stora du vill ha dem
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
125 g smör, rumsvarmt
1 ask philadelphiaost, 200 g
3 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal och saft av en citron
1 tsk vaniljsocker
(några droppar gul karamellfärg)
florsocker, att rulla i
Gör så här:
Blanda, mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa smör, philadelphiaost och socker fluffigt i en annan skål.
Tillsätt ägg, citronsaft, citronskal, vaniljsocker och eventuellt några droppar gul karamellfärg.
Tillsätt mjölblandningen och rör tills allt är blandat. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 175°.
Forma smeten till bollar som du rullar i florsocker och lägger på bakplåtspapper. Lägg inte för tätt bara. När du rullat färdigt alla bollar rullar du dom en gång till i florsocker och gräddar i ugnen ca 18-20 minuter.
Låt svalna på ett galler.