Lemoncurdkakor
En småkaka som påminner om syltgrottor men som är fylld med syrlig, god lemoncurd. Degen går fort att göra i matberedaren, rulla små bollar och klicka i fyllning. Pudra över lite florsocker vid servering och njut!
Ingredienser: ca 30 små kakor
200 g rumsvarmt smör i bitar
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1.5 dl lemoncurd- recept här om du vill göra själv (annars finns det färdig att köpa)
Florsocker att pudra över
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°och placera ut ca 30 småformar på en plåt.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills det precis går ihop till en deg.
Rulla till ca 30 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Tryck ner tummen i varje degboll, så att det bildas en grop i mitten. Fyll sedan groparna med lemoncurd.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, till de fått en gyllene färg.
Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.