Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Mandelkrokar

Goda och lättbakade mandelkrokar doppade i mörk choklad. Bakade en plåt idag och la i frysen för att sedan bjuda på till min födelsedag!

INGREDIENSER

ca 15 st

  • 50 g sötmandel

  • 5 bittermandlar

  • ca 4 ½ dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker

  • 200 g smör, kylskåpskallt

Pensling & garnering

  • 1 äggvita

  • mandelspån

  • 100 g mörk choklad, smält

See this content in the original post

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandelsorterna till ett fint mjöl. Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl och strösocker. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen
    i kylskåp i ca 30 min.

  2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla dem med äggvita. Skär längderna i 6–8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min eller tills de har fått fin färg. Doppa ändarna i smält choklad, låt dem stelna. Förvara kakorna torrt.

    Se även recept på jordnötskakor här.

See this content in the original post