Mandelkrokar
Goda och lättbakade mandelkrokar doppade i mörk choklad. Bakade en plåt idag och la i frysen för att sedan bjuda på till min födelsedag!
INGREDIENSER
ca 15 st
50 g sötmandel
5 bittermandlar
ca 4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör, kylskåpskallt
Pensling & garnering
1 äggvita
mandelspån
100 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandelsorterna till ett fint mjöl. Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl och strösocker. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen
i kylskåp i ca 30 min.Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla dem med äggvita. Skär längderna i 6–8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min eller tills de har fått fin färg. Doppa ändarna i smält choklad, låt dem stelna. Förvara kakorna torrt.
Se även recept på jordnötskakor här.