efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Mandelkrokar

Mandelkrokar

Goda och lättbakade mandelkrokar doppade i mörk choklad. Bakade en plåt idag och la i frysen för att sedan bjuda på till min födelsedag!

processed_IMG_20200216_154903.jpg

INGREDIENSER

ca 15 st

  • 50 g sötmandel

  • 5 bittermandlar

  • ca 4 ½ dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker

  • 200 g smör, kylskåpskallt

Pensling & garnering

  • 1 äggvita

  • mandelspån

  • 100 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandelsorterna till ett fint mjöl. Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl och strösocker. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen
    i kylskåp i ca 30 min.

  2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla dem med äggvita. Skär längderna i 6–8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min eller tills de har fått fin färg. Doppa ändarna i smält choklad, låt dem stelna. Förvara kakorna torrt.

    Se även recept på jordnötskakor här.

processed_IMG_20200216_153046.jpg
Jordnötskakor

Jordnötskakor

Rullrån

Rullrån