efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rullrån

Rullrån

På julafton brukar vi äta saffranspäron i konjak med vispgrädde. Till det gör jag dessa frasiga rullrån. Det är förresten det bästa klipp jag gjort. Alltså rånjärnet. Köpte det på loppis för 20 kronor. När jag kom hem och slog på vad det kostade så höll jag på att tappa hakan. 995 kronor för ett exakt likadant! Nöjd och glad gör jag rullrån för fulla muggar.

processed_IMG_20181222_152321.jpg

Frasiga Rån Ca 20 st

Det här behövs:

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl socker

3 dl vetemjöl (knappt)

100 g smält smör

Gör så här:

1. Blanda samman vatten, socker och halva mängden mjöl. Rör till en jämn smet. Sikta ner resterande mjöl under omrörning. Rör till sist ner smöret.

2. Hetta upp järnet. Smörj det första gången om det inte är väl ingräddat. Det kan behövas fler gånger.

3. Bred ut smeten, lägg ihop och pressa samman. Grädda till ljusbruna rån och rulla ihop genast. Använd ev. tunna bomullshandskar om du är känslig för värme. Recept på saffranspäron hittar du här.

Kan även formas över en tekopp till en skål, som man sen kan fylla med frukt och glass. Jättegott!

processed_IMG_20200502_152202-01.jpg
Mandelkrokar

Mandelkrokar