Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fläskfilé gratäng

Fläskfilé, champinjoner, bacon och lök är en god kombination. Lite chutney i såsen blir pricken över i:et.!

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 stor fläskfilé

  • 1 paket bacon

  • 250 g champinjoner

  • 1 gul lök

  • smör att steka i

  • 2,5 dl creme fraiche

  • 1,5 dl grädde

  • 1 msk kinesisk soja

  • 3 msk mangochutney, jag hade rabarberchutney i skafferiet som jag tog idag.

  • Salt, peppar

  • Bladpersilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 gr.

  2. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.

  3. Finhacka lök och skär champinjoner i mindre bitar. Fräs i smör tills de fått fin färg.

  4. Stek baconet. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.

  5. Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.

  6. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan.

See this content in the original post