efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Fläskfilé gratäng

Fläskfilé gratäng

Fläskfilé, champinjoner, bacon och lök är en god kombination. Lite chutney i såsen blir pricken över i:et.!

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 stor fläskfilé

  • 1 paket bacon

  • 250 g champinjoner

  • 1 gul lök

  • smör att steka i

  • 2,5 dl creme fraiche

  • 1,5 dl grädde

  • 1 msk kinesisk soja

  • 3 msk mangochutney, jag hade rabarberchutney i skafferiet som jag tog idag.

  • Salt, peppar

  • Bladpersilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 gr.

  2. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.

  3. Finhacka lök och skär champinjoner i mindre bitar. Fräs i smör tills de fått fin färg.

  4. Stek baconet. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.

  5. Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.

  6. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan.

processed_IMG_20200519_184332-01.jpg
Fläskytterfilé fylld med spenat, fetaost  och soltorkade tomater

Fläskytterfilé fylld med spenat, fetaost och soltorkade tomater

Asiatisk biffwok

Asiatisk biffwok