Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Cowboygryta

En mustig gryta med färs, tomat, majs och bönor. Servera den med en klick creme fraiche och ett gott bröd till!

  • Ingredienser

  • 500 g köttfärs

  • 1 röd paprika, tärnad

  • 1/2-1 chili, finhackad

  • 4 potatisar, tärnade

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 gul lök, finhackad

  • 4 msk tomatpuré

  • 2 msk kalvfond

  • 2,5 dl grädde

  • 400 g krossade tomater

  • salt och peppar

  • 2 tsk torkad oregano

  • 5 msk kidneybönor

  • 5 msk vita bönor

  • 5 msk majs

  • 1 pkt bacon, stekt

  • koriander till garnering

See this content in the original post

Gör så här

  1. Finhacka löken och tärna paprikan. Skala och tärna potatisen till medelstora bitar.

  2. Fräs köttfärsen i en gryta med olivolja tills den är genomstekt. Tillsätt potatis, paprika, chili och lök och fräs i ytterligare någon minut.

  • Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, grädde och kalvfonden. Låt soppan koka i ca 15 minuter.

  • Tillsätt majs,bönor och bacon, krydda med salt, peppar, oregano och rör om och sänk värmen. Låt den puttra någon minut till.

  • Smaka av och garnera med koriander. Klar att serveras med ett gott bröd! Recept på bröd hittar du här.

See this content in the original post