Cowboygryta
En mustig gryta med färs, tomat, majs och bönor. Servera den med en klick creme fraiche och ett gott bröd till!
Ingredienser
500 g köttfärs
1 röd paprika, tärnad
1/2-1 chili, finhackad
4 potatisar, tärnade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
4 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
2,5 dl grädde
400 g krossade tomater
salt och peppar
2 tsk torkad oregano
5 msk kidneybönor
5 msk vita bönor
5 msk majs
1 pkt bacon, stekt
koriander till garnering
Gör så här
Finhacka löken och tärna paprikan. Skala och tärna potatisen till medelstora bitar.
Fräs köttfärsen i en gryta med olivolja tills den är genomstekt. Tillsätt potatis, paprika, chili och lök och fräs i ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, grädde och kalvfonden. Låt soppan koka i ca 15 minuter.
Tillsätt majs,bönor och bacon, krydda med salt, peppar, oregano och rör om och sänk värmen. Låt den puttra någon minut till.
Smaka av och garnera med koriander. Klar att serveras med ett gott bröd! Recept på bröd hittar du här.