Hamburgare
Ikväll serverades det hamburgare som är en favorit här hemma. En enkel rätt som går snabbt att göra. Här med en chilimajonnäs och karamelliserad rödlök.
4 burgare
Ingredienser
Burgare
600 g färs
salt
peppar
ost
8 skivor bacon
4 hamburgerbröd
(Sallad)
Chilimajonnäs
1 äggula
1 tsk senap
1 tsk vinäger
1 tsk vatten
2 dl neutral olja
salt
1 - 3 tsk sambal oelek
Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
1/2 msk smör
1/2 msk olivolja
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
Gör så här:
Chilimajonnäs
Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och sambal oelek.
Burgarna:
Forma färsen till burgare, salta och peppra och stek i smör ca 3 minuter på varje sida. Lägg ost på precis i slutet så den hinner smälta lite. Stek bacon.
Rödlöken
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger. Låt småkoka ca 3 minuter.
Stek hamburgerbröden i en torr panna tills de får färg. Bygg burgare med bacon, lök, chilimajonnäs och sallad.