efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Hamburgare

Hamburgare

Ikväll serverades det hamburgare som är en favorit här hemma. En enkel rätt som går snabbt att göra. Här med en chilimajonnäs och karamelliserad rödlök.

processed_IMG_20200208_173024.jpg

4 burgare

Ingredienser

Burgare

  • 600 g färs

  • salt

  • peppar

  • ost

  • 8 skivor bacon

  • 4 hamburgerbröd

  • (Sallad)

Chilimajonnäs

  • 1 äggula

  • 1 tsk senap

  • 1 tsk vinäger

  • 1 tsk vatten

  • 2 dl neutral olja

  • salt

  • 1 - 3 tsk sambal oelek

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar

  • 1/2 msk smör

  • 1/2 msk olivolja

  • 2 msk socker

  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här:

Chilimajonnäs

  1. Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och sambal oelek.

    Burgarna:

  2. Forma färsen till burgare, salta och peppra och stek i smör ca 3 minuter på varje sida. Lägg ost på precis i slutet så den hinner smälta lite. Stek bacon.

    Rödlöken

  3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger. Låt småkoka ca 3 minuter.

  4. Stek hamburgerbröden i en torr panna tills de får färg. Bygg burgare med bacon, lök, chilimajonnäs och sallad.

processed_IMG_20200208_174024__01.jpg
Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos

Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos

Köttfärsrullader i tomatsås, rostad potatis och morots-och bönsallad

Köttfärsrullader i tomatsås, rostad potatis och morots-och bönsallad