Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos
Köttfärslimpa är ju så enkelt och gott. Att sen fylla den med godsaker som du har i kylen gör den ju bara ännu godare! Lägg potatis och morötter bredvid så har du allt i en form!
Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl tomatsås
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja
Fyllning:
Ca 10 skivor skinka
2 dl riven ost
Jalapenos
Basilika eller koriander
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta. Fördela den rivna osten på färsen, lägg på skinkan och strö över jalapenos. Avsluta med lite kryddgrönt.
4. Rulla ihop med hjälp av folien till en rulle.
5. Lägg i ugnsform, pensla med lite tomatsås eller ketchup och gärna potatis och morötter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.