Pasta Bolognese
Här kommer ett recept på en klassisk bolognese. Servera med spagetti och riven parmesanost.
4 portioner
Ingredienser:
400 g spagetti
400 g blamdfärs
1 gul lök
2 klyfta vitlök
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin
400 g krossade tomater
2 tsk torkad oregano
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl olivolja
salt och svartpeppar
parmesanost, riven
Gör så här:
Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och riv morötterna.
Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, selleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en gryta.
Stek köttfärsen på hög värme. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och lite socker.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Servera din bolognese med spaghetti och riven parmesan på toppen.