efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Här kommer ett recept på en klassisk bolognese. Servera med spagetti och riven parmesanost.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g spagetti

  • 400 g blamdfärs

  • 1 gul lök

  • 2 klyfta vitlök

  • 3 msk tomatpuré

  • 1 dl rött vin

  • 400 g krossade tomater

  • 2 tsk torkad oregano

  • 0,5 dl färsk basilika

  • 0,5 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

  • parmesanost, riven

Gör så här:

  1. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och riv morötterna.

  2. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, selleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en gryta.

  3. Stek köttfärsen på hög värme. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.

  4. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och lite socker.

  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

  6. Servera din bolognese med spaghetti och riven parmesan på toppen.

Köttfärsrullader i tomatsås, rostad potatis och morots-och bönsallad

Köttfärsrullader i tomatsås, rostad potatis och morots-och bönsallad

Kålgryta

Kålgryta