Indisk kyckling garam masala
En kycklinggryta med indiska smaker som du serverar med ris. Strössla jordnötter över och servera med ett indiskt naanbröd.
Ingredienser: 4 portioner
600 g kycklingfilé
2 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
2 tsk garam masala (krydda)
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
Jordnötter att strö över
Koriander
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta tills den blir glansig.
Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och alla kryddor. Stek tills kycklingen får fin färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.
Häll i kokosmjölk, krossade tomater och smula i buljongtärningen.
Låt grytan koka i ca 20-30 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Toppa med jordnötter och koriander och servera med ris och naanbröd.