efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Indisk kyckling garam masala

Indisk kyckling garam masala

En kycklinggryta med indiska smaker som du serverar med ris. Strössla jordnötter över och servera med ett indiskt naanbröd.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g kycklingfilé

  • 2 msk rapsolja

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk riven ingefära

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 tsk garam masala (krydda)

  • 2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk cayennepeppar

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 burk kokosmjölk

  • 1 kycklingbuljongtärning

  • Jordnötter att strö över

  • Koriander

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta tills den blir glansig.

  2. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och alla kryddor. Stek tills kycklingen får fin färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.

  3. Häll i kokosmjölk, krossade tomater och smula i buljongtärningen.

  4. Låt grytan koka i ca 20-30 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

  5. Toppa med jordnötter och koriander och servera med ris och naanbröd.

IMG_3507.jpeg
IMG_3508.jpeg
Djävulswok med kyckling

Djävulswok med kyckling

Röd pestokyckling

Röd pestokyckling