Djävulswok med kyckling
En kycklingwok med riktigt mycket hetta. Man kan servera såsen bredvid så var och en kan justera sin egen styrka på maten om man vill. Här hemma gillar hela familjen stark mat så vi gör alltid dubbel sats och den mesta såsen kör jag på kycklingen i ugnen, lite steker jag nudlarna i och resten får bli vid sidan av! Wok är ju perfekt kylskåpsrens. Ta de grönsaker du har, det måste ju inte vara exakt samma som jag har skrivit.
Ingredienser: 4 portioner
4 kycklingfiléer
2 paket äggnudlar
2 tsk japansk soja
Rapsolja att steka i
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 morötter
6 champinjoner
1/2 aubergine
1 näve bladspenat
1 näve färsk koriander
Rostade sesamfrön
Djävulssås:
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
2 msk japanskt soja
1/2 dl sweet chilisås
1 tsk curry
1 msk röd currypasta
1 msk paprikapulver
1 msk honung
Salt och peppar
saft av 1/2 citron
Gör så här:
Börja med att blanda samtliga ingredienser till djävulssåsen i en skål.
Sätt ugnen på 200°.
Värm upp en stekpanna och bryn filéerna i oljan på båda sidor ca 2 min.
Lägg över filéer på en ugnsform och häll över lite av såsen. Gratinera i ugnen ca 15 min.
Skala och skär löken i klyftor. Skär paprika, svamp, aubergine i mindre bitar och morötter i stavar.
Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några min. Krydda med salt och peppar
Koka upp vatten och lägg i nudlar, låt nudlar stå i kokt vatten i ca 5 min ( utan att kokas). Sila av vattnet och stek dem tillsammans med grönsakerna en stund. Smaksätt med soja eller med lite av djävulssåsen.
Ta ut filéerna och skär i skivor.
Lägg upp nudlar, grönsaker på en serveringsfat. Fördela kycklingfilén ovanpå.
Strö över rostade sesamfrön och servera gärna med extra djävulssås.