Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Thaispett med kyckling

Ikväll gjorde jag dessa kycklingspett med asiatiska smaker. Först en smakrik marinad där de får gotta sig en stund och sen pang på grillen. Mumsfilibaba!

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 2 msk sesamolja

  • 3 msk rapsolja

  • 3 msk Japansk soja

  • Rivet skal från 1 lime

  • Limesaft från en lime

  • 1 msk riven ingefära

  • 1/2 finhackad röd chili eller lite chiliflakes

  • 0,5 msk flytande honung

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • Sesamfrö till garnering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda sesamolja, rapsolja, honung, soja och lime i en skål.

  2. Pressa vitlöken och riv ingefäran.

  • Hacka chilin och blanda ihop allting.

  • Skär filéerna så stora du vill ha dem och lägg i marinaden och låt marinera minst 1 timme.

  • Grilla spetten tills dom fått fin färg och är genomgrillade.

  • Strö över sesamfrön precis innan servering

See this content in the original post